Dalende lijn ziekenhuisopnames Limburg zet door

Print
Dalende lijn ziekenhuisopnames Limburg zet door

Afbeelding: Rob Engelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Merum -

De dalende lijn van het aantal Limburgers dat wegens coronabesmetting is opgenomen in een ziekenhuis, zet voorzichtig door. Het afgelopen etmaal waren er 44 nieuwe ziekenhuisopnames, meldt het RIVM. Twaalf Limburgers stierven aan de gevolgen van het virus.

Sinds de eerste patiënten in Nederland besmet zijn geraakt, moesten volgens cijfers van het RIVM in deze provincie 1184 mensen worden opgenomen in een ziekenhuis. De meesten van hen komen uit Peel en Maas (129), gevolgd door Maastricht (116) en Venlo (105). Mook en Middelaar heeft het kleinste aantal patiënten die naar een ziekenhuis moesten: vier.

In de regio Noord- en Midden-Limburg zijn tot nu toe 196 mensen overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat zijn er elf meer dan woensdag. In Zuid-Limburg zijn er 168 patiënten overleden, één sterfgeval meer dan woensdag. Dat blijkt uit cijfers van de GGD’en. Overigens wijken de cijfers van de GGD’en over het aantal Limburgers dat is opgenomen in een ziekenhuis af van de RIVM-data. De GGD’en melden dat er 47 nieuwe ziekenhuisopnames zijn in deze provincie.

Het aantal sterfgevallen in heel Nederland liep donderdag verder op: het aantal nam met 148 toe tot 2396. Landelijk moesten 7972 mensen worden opgenomen in een ziekenhuis, een stijging van 237. Er zijn 21.762 mensen positief getest, een toename van 1213. De cijfers over positief geteste mensen geven geen betrouwbaar beeld van de situatie, omdat niet iedereen wordt getest. De laatste dagen gebeurt dat wel steeds meer, vooral onder zorgpersoneel. Het officieel vastgestelde aantal coronabesmettingen in Limburg is volgens het RIVM 2307.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen