Ook fiets- en voetveren in Noord-Limburg blijven voorlopig aan de kant

Print
Ook fiets- en voetveren in Noord-Limburg blijven voorlopig aan de kant

Ook het pontje tussen Grevenbicht en Rotem (B) vaart niet. Afbeelding: Roger Dohmen / archief De Limburger

Arcen / Wellerlooi / Blitterswijck / Lottum / Neer / Reuver / Beesel / Ool / Ohé en Laak -

De twee fiets- en voetveren in Noord-Limburg varen nog niet. De veerdiensten Blitterswijck -Wellerlooi en Arcen-Lottum zijn geschrapt.

De stichtingen die de pontjes exploiteren, vinden het onverantwoord om op dit moment te varen. „Er is weinig plek aan boord, waardoor het voor opvarenden moeilijk is om voldoende afstand van elkaar te bewaren”, zegt Frank Heinemans van de Stichting Fiets- en Voetveer Arcen-Lottum. Beide organisaties denken nadrukkelijk ook aan de gezondheid van hun vrijwilligers, veel schippers zijn bovendien op leeftijd. Ook is het niet mogelijk om te pinnen. „Maar we willen mensen ook niet stimuleren om van huis te gaan, zolang er gevraagd wordt om thuis te blijven”, voegt Heinemans er nog aan toe.

Normaliter zijn beide veerbootjes vanaf 1 april in de vaart. De start van het seizoen is voorlopig opgeschort. Het pontje Blitterswijck-Wellerlooi ligt er in elk geval tot 1 mei uit. Wanneer de overheidsmaatregelen tegen verspreiding van het coronavirus worden verlengd, gaat de stichting zoeken naar oplossingen om toch veilig te kunnen overvaren.

De fiets- en voetveren Ohé en Laak-Ophoven, Grevenbicht-Rotem (B), Geulle-Uikhoven en Neer-Beesel blijven eveneens langer aan de kant. Rederij Fransbergen, eigenaar van de pontjes, gaf vorige maand al aan pas te gaan varen als ook de horeca weer groen licht krijgt. Ook de veerverbinding tussen Ool en Oolderhuuske is gestremd. Deze dienst wordt aangeboden door resort Marina Oolderhuuske.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen