Ode aan de zorg geprojecteerd op muren Zuyderland

Print
Ode aan de zorg geprojecteerd op muren Zuyderland

De nieuwe Heerlense zorgmural, een ‘ode aan onze helden i n de zorg’, werd op een muur van Zuyderland geprojecteerd. Afbeelding: Hub Meessen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal -

De audiovisuele ondernemer Hub Meessen heeft de nieuwe zorgmural woensdagavond geprojecteerd op de muren van Zuyderland in Heerlen. Geleen volgt.

Deze week kwam een eerbetoon aan een afdelingshoofd van het Zuyderlandziekenhuis gereed. Yasja Ligtelijn, Martin Plag en Arian Winterink van stichting Getting Up begonnen op eigen initiatief aan de mural. „Een ode aan ‘onze helden’, de verplegers en artsen die al wekenlang mensenlevens proberen te redden in deze coronacrisis”, zei Plag.

Projectie

Av-ondernemer Hub Meessen was zo onder de indruk dat hij Zuyderland benaderde met de vraag of hij dit eerbetoon op de muur van Zuyderland in Heerlen mocht projecteren. „Dat mocht. Woensdagavond was het zover.”

Geleen

Meessen zegt dat de leiding van Zuyderland nog een keer contact opnam met de vraag om de mural ook in Geleen te projecteren. „Dat ga ik doen. Voor mijn bedrijf is dit sowieso een zeer rustige tijd.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →