Ode aan de zorg geprojecteerd op muren Zuyderland

Print
Ode aan de zorg geprojecteerd op muren Zuyderland

De nieuwe Heerlense zorgmural, een ‘ode aan onze helden i n de zorg’, werd op een muur van Zuyderland geprojecteerd. Afbeelding: Hub Meessen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal -

De audiovisuele ondernemer Hub Meessen heeft de nieuwe zorgmural woensdagavond geprojecteerd op de muren van Zuyderland in Heerlen. Geleen volgt.

Deze week kwam een eerbetoon aan een afdelingshoofd van het Zuyderlandziekenhuis gereed. Yasja Ligtelijn, Martin Plag en Arian Winterink van stichting Getting Up begonnen op eigen initiatief aan de mural. „Een ode aan ‘onze helden’, de verplegers en artsen die al wekenlang mensenlevens proberen te redden in deze coronacrisis”, zei Plag.

Projectie

Av-ondernemer Hub Meessen was zo onder de indruk dat hij Zuyderland benaderde met de vraag of hij dit eerbetoon op de muur van Zuyderland in Heerlen mocht projecteren. „Dat mocht. Woensdagavond was het zover.”

Geleen

Meessen zegt dat de leiding van Zuyderland nog een keer contact opnam met de vraag om de mural ook in Geleen te projecteren. „Dat ga ik doen. Voor mijn bedrijf is dit sowieso een zeer rustige tijd.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen