Verenigingen houden vergoeding voor oud papier

Print
Verenigingen houden vergoeding voor oud papier

Oud papier. Afbeelding: De LImburger

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Trintelen -

Verenigingen uit Gulpen-Wittem die door de coronacrisis voorlopig geen oud papier kunnen ophalen, krijgen van de gemeente toch hun gebruikelijke vergoeding.

De gemeente wil hiermee voorkomen dat verenigingen in de problemen komen doordat inkomsten wegvallen. Door de coronacrisis hebben zij het vaak al lastig, erkent wethouder Jos Last.

Zolang het oud papier niet wordt opgehaald door de verenigingen kunnen inwoners dat zelf afgeven in een van de milieuparken.

De suggestie om ergens in de gemeente tijdelijk een grote container neer te zetten voor oud papier is niet overgenomen. „Dan loop je het risico dat daar grote drukte ontstaat”, zegt Last.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen