Pad tussen supermarkten in hartje Horst taboe voor fietsers

Print
Pad tussen supermarkten in hartje Horst taboe voor fietsers

Fietsers taboe op het pad tussen Lidl en Plus in hartje Horst. Afbeelding: Gemeente Horst aan de Maas

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Het pad tussen supermarkten Lidl en de Plus in het centrum van Horst is donderdag door de gemeente Horst aan de Maas afgesloten voor fietsers.

In het genoemde smalle straatje is het druk en dat maakt het lastig om de vereiste anderhalve meter afstand te houden. Vandaar dat fietsers hier vanaf nu taboe zijn. Het is verboden om door het pad te fietsen, om er met de fiets aan de hand te lopen en het is ook niet toegestaan om er fietsen neer te zetten. Het verbod moet met name de veiligheid van voetgangers die gebruikmaken van het pad verbeteren. Die kunnen door al die fietsers nu niet op anderhalve meter afstand van elkaar blijven. Bij de ingangen van het straatje zijn borden neergezet om de fietsers erop te wijzen dat ze niet verder mogen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen