Première Passiespelen 2021 op 18 april

Print
Première Passiespelen 2021 op 18 april

Het decor van de Passiespelen mag een jaar blijven staan. Afbeelding: Lé Giesen

Tegelen -

De première van de eerstvolgende Passiespelen in Tegelen staat gepland op 18 april 2021. Dat meldt de organisatie van de dit jaar afgelaste voorstellingenreeks.

Math Schmeitz laat namens de Passiespelen weten dat er in 2021 tussen 18 april en 29 augustus in totaal 25 voorstellingen worden gegeven. „Normaal gesproken is de première pas in mei. Maar in 2021 kunnen we eerder beginnen. Het decor mag het hele jaar in De Doolhof blijven staan. Het kost ons drie tot vier maanden om het te bouwen. Pas daarna kan de cast met het decor repeteren. Maar als we straks in het najaar de repetities weer opstarten, kunnen we meteen gebruikmaken van het decor.”

Verder komt er in 2021 ook een korte pauze tussen de voorstellingen. Schmeitz: „Onze acteurs kunnen dit jaar vanwege het coronavirus waarschijnlijk niet op vakantie gaan. Als ze volgende zomer elk weekend moeten spelen, kunnen ze twee jaar niet weg. Omdat we hen dat niet aan willen doen, krijgt iedereen van 26 juli tot en met 6 augustus 2021 een weekje vrij.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen