Mojo Concerts roept kabinet op: ‘Blaas het festivalseizoen af’

Print
Mojo Concerts roept kabinet op: ‘Blaas het festivalseizoen af’

Afbeelding: ANP Kippa

Het kabinet moet zo snel mogelijk een streep zetten door alle grote zomerfestivals. Die oproep deed directeur Ruben Brouwer van Mojo Concerts donderdagmiddag bij BNR Nieuwsradio. ,,We kunnen wel aanvoelen dat festivals na 1 juni geen doorgang zullen vinden.”

,,Ik denk dat de branche er heel veel baat bij heeft als er gewoon snel duidelijkheid komt over een langere periode dan 1 juni’’, vervolgde hij. ,,Iedereen zit daar nu met smart op te wachten. Zolang wij geen duidelijkheid hebben, moeten we noodgedwongen doorgaan met de voorbereidingen.”

Daar zit volgens Brouwer een ‘enorm groot risico’ aan. ,,We kunnen denk ik allemaal wel aanvoelen dat festivals ook na 1 juni geen doorgang kunnen vinden. Alleen weten we dat nu nog niet”, zegt hij. Festivals zullen echter niet zelf de handdoek in de ring gooien. Volgens Brouwer zitten die vaak opgescheept met verzekeringen en contracten met artiesten en leveranciers.

Lees ook: Pinkpop neemt pas half mei beslissing over doorgaan festival

Overmacht

,,Er is nu nog geen sprake van overmacht. Als de overheid zegt: ‘het mag niet meer’, dan heb je een situatie waarbij er overmacht is en dan gaan heel veel contracten niet meer door en kunnen verzekeringen in werking treden”, verduidelijkt Brouwer. Hij ziet dan ook het liefst duidelijkheid zoals in Denemarken is gegeven, waar het hele festivalseizoen tot 31 augustus werd opgeschort.

,,Het kabinet zegt dat ze op 21 april met uitleg komt over nieuwe maatregelen, hopelijk ook over de festivals. Maar wat mij betreft komt er morgen al duidelijkheid.”

MOJO is direct betrokken bij de organisatie van tien grote festivals, zoals Pinkpop en Lowlands.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen