Coronacalculator berekent hoe ondernemer door crisis komt

Print
Coronacalculator berekent hoe ondernemer door crisis komt

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Ondernemers die graag willen weten in hoeverre zij in aanmerking komen voor coronasteun, kunnen voortaan gebruik maken van een nieuwe coronacalculator.

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland proberen hiermee de vele ondernemers te helpen die nog niet goed weten waar ze aan toe zijn. „Ondernemers hebben nu zoveel aan hun hoofd. Met de nieuwe calculator helpen we ze eenvoudig een weg te vinden in de steunmaatregelen die er zijn en welk effect ze hebben op hun liquiditeitspositie”, legt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer uit.

Eenmalige gift

Veel bedrijven komen door de coronacrisis acuut in de financiële problemen, onder meer omdat veel ondernemingen verplicht gesloten zijn. Ook de thuisblijfadviezen van de overheid spelen vaak een rol bij inkomstenverlies. Andere bedrijven kampen met verstoorde productieketens.

VNO-NCW en MKB-Nederland werken hun tool dagelijks bij. De maatregelen van de overheid volgen elkaar in rap tempo op en kunnen er telkens weer anders uitzien. Zo komen watersport- en recreatiebedrijven inmiddels ook in aanmerking voor een eenmalige gift van 4000 euro, via de zogeheten TOGS-regeling. Een intensieve lobby van HISWA-RECRON, de ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, droeg hieraan bij. De branche kon eerder nog geen aanspraak maken op de financiële steun.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen