Zuyderland neemt snorkelmaskers weer in gebruik

Print
Zuyderland neemt snorkelmaskers weer in gebruik

Afbeelding: Foto: Zuyderland Medische Fotografie/Mirianne Theunissen

Heerlen / Hoensbroek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Het Zuyderlandziekenhuis in Heerlen en Geleen blijft de aangepaste snorkelbrillen van Decathlon toch gebruiken als beschermingsmaskers op de corona-ic’s.

Het gebruik van de zogenoemde Covid Lifesaver Masks werd deze week even stilgelegd na een waarschuwing van onder meer ontwerper TU Delft omdat ze niet aan de veiligheidsnorm zouden voldoen. De brillen golden als alternatief voor FFP2-maskers, die uitgebreider getest zijn en landelijk worden aanbevolen. Zuyderland zegt in een verklaring dat de fit-factor, de mate waarin maskers ­aansluiten op het gezicht, van groot belang is. Maar zowel voor de FFP2- als voor de snorkelmaskers geldt dat ze niet honderd procent aansluiten rond het gezicht.

De snorkelmaskers doen volgens de specialisten niet veel onder voor de FFP2-variant en blijven ze daarom beschikbaar voor personeel, dat wel steeds de aansluiting op het ­gezicht moet testen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen