Grote brand in aardappelloods in Bergeijk: NL Alert verstuurd

Print
Grote brand in aardappelloods in Bergeijk: NL Alert verstuurd

Grote brand in Bergeijk. Afbeelding: Bert Jansen/ED

In een aardappelloods aan de Weebosch in het Noord-Brabantse Bergeijk is donderdagavond rond 18.45 uur brand uitgebroken. Het is een grote uitslaande brand.

De brand zorgt voor veel rookontwikkeling. De brandweer is met ongeveer vijftien wagens ter plekke om de brand onder controle te krijgen en voldoende bluswater aan te voeren. Er is niemand gewond geraakt. In de loods ligt vijf ton aardappelen opgeslagen.

Rond 19.30 uur is een NL Alert verzonden, omdat de rook van de brand zich verspreidt over de woonkern Weebosch. De brandweer waarschuwt uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Er worden metingen verricht om te bepalen hoe schadelijk de rook is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen