Meisje (6) ernstig gewond door aanval twee honden in Kaatsheuvel

Print
Meisje (6) ernstig gewond door aanval twee honden in Kaatsheuvel

Een meisje werd donderdagavond aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel gebeten door twee honden. Afbeelding: Erik Haverhals/Foto Persbureau Midden Brabant

Een 6-jarig meisje is donderdagavond aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel gebeten door twee honden. Het kind is zwaargewond per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Het meisje was buiten aan het spelen toen zij gebeten werd door de twee honden. Het kind werd bevrijd uit de beet van de honden door omstanders en de eigenaar van de dieren. Hierbij is een hond overleden.

Volgens een woordvoerder van de politie is het nog niet duidelijk of de honden losliepen of dat zij zijn losgebroken. Voor de hond die nog in leven is, wordt waarschijnlijk een gedragstraject gestart.

Traumahelikopter

Er kwamen veel hulpdiensten ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Deze brengt het meisje naar het ziekenhuis. Dat geeft volgens de politiewoordvoerder de ernst van de situatie aan: ,,Meestal assisteert het traumapersoneel alleen en wordt het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoert. Alleen als er echt sprake is van zéér ernstige verwondingen of hoge noodzaak, wordt een slachtoffer per helikopter vervoerd.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen