Maarten van Rossem ‘stapt op’ bij meer juryleden Slimste Mens

Print
Maarten van Rossem ‘stapt op’ bij meer juryleden Slimste Mens

Maarten van Rossem. Afbeelding: Slimste Mens

Als het aan Maarten van Rossem ligt blijft hij het enige jurylid van De Slimste Mens. De 75-jarige historicus zou zelfs direct stoppen als er een extra jurylid bij zou komen. Dat zei hij donderdagmiddag in De Coen en Sander Show op Radio 538.

In tegenstelling tot het Belgische equivalent van de populaire quiz, daar De Slimste Mens ter Wereld geheten, is hij het opperhoofd van een eenkoppige jury. Voor de kijkcijfers is een uitbreiding wat hem betreft al helemaal nergens voor nodig. ,,De Nederlandse versie heeft ook heel veel kijkers, dus er is geen reden om iets over te nemen”, aldus Maarten. Bovendien vindt hij het bij de zuiderburen maar ‘een cabareteske vertoning’. ,,Al dat gedoe met lachen, gieren, brullen. Daar heb ik helemaal niks mee.”

Suggesties om bijvoorbeeld Ali B eens naast hem neer te zetten, wuift Maarten dan ook meteen weg. ,,Dat kunnen ze doen, maar dan stop ik meteen. Al was het de koning.”

De Slimste Mens komt vanaf maandag met een eenmalige onlinepubquiz, vanaf 20.00 uur te zien op de Facebookpagina van het programma. Dat maakte omroep KRO-NCRV donderdag bekend. Mensen kunnen zich in teams aanmelden om tegen elkaar te strijden in de bekende vragenrondes uit de kennisquiz.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen