Koala’s die gewond raakten tijdens bosbranden weer vrijgelaten in het wild

Print
Koala’s die gewond raakten tijdens bosbranden weer vrijgelaten in het wild

Koala. Afbeelding: EPA

Tientallen koala’s die de afgelopen winter gewond zijn geraakt bij de extreme bosbranden in Australië, kunnen weer naar huis, oftewel terug de natuur in. Ze zijn de afgelopen maanden verzorgd door mensen.

Experts schatten dat bij de bosbranden in Australië meer dan 1 miljard dieren zijn omgekomen, waaronder tienduizenden koala’s. Maar er werden ook heel wat buideldieren gered. Zij zijn de afgelopen maanden verzorgd. Nu kan een groot aantal genezen en aangesterkte koala’s terug het wild in.

Lees ook: Vertederend beeld uit Australië: hond en koala zijn de beste maatjes

Koala Anwen

Verzorgers van het Koala Hospital in Port Macquarie (ten noorden van Sydney) hebben het nieuws op Facebook gedeeld. Zeker 49 koala’s zijn al succesvol uitgezet in het wild. En wellicht zullen er nog meer volgen.

Lees ook: Koala Lewis toch bezweken aan zijn zware verwondingen

In een video is te zien hoe koala Anwen, die ernstig gewond raakte tijdens de bosbranden, na vijf maanden behandeling in het hospitaal wordt uitgezet in het wild.

Habitat herstelt mooi

Het is een emotioneel moment voor de dierenartsen en verzorgers, die de dieren soms maandenlang hebben behandeld en geknuffeld. Dankzij de regen is trouwens ook hun habitat mooi aan het herstellen, waardoor ze terug kunnen naar hun echte ‘thuis’ en favoriete bomen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen