Oud-burgemeester van Heerlen Jan Reijnen (93) overleden

Print
Oud-burgemeester van Heerlen Jan Reijnen (93) overleden

Jan Reijnen in de tijd dat hij burgemeester van Oldenzaal was. Afbeelding: Onbekende fotograaf/DTCT

Heerlen / Hoensbroek -

Oud-burgemeester Jan Reijnen van Heerlen is dinsdag op 93-jarige leeftijd overleden.

KVP-politicus Johannes Andreas Maria Reijnen (Kaatsheuvel, 3 februari 1927) was van 1969 tot en met 1976 burgemeester van Oldenzaal. Daarvoor was hij in de Eerste Kamer woordvoerder over binnenlandse zaken en woningbouwbeleid en burgemeester van de West-Friese gemeente Wervershoof.

Reijnen spande zich in Oldenzaal in voor de doortrekking van de E8/A1 en was actief in de Europese gemeentenbeweging. Na Oldenzaal was Reijnen tien jaar burgemeester van Heerlen (van 1976 tot 1986). Toen hij benoemd werd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van pensioenfonds ABP nam hij ontslag als burgemeester van Heerlen. Later zou hij ook nog de functie van bestuursvoorzitter bekleden bij ABP.

Reijnen was getrouwd en kreeg twee kinderen. Hij werd in 1993 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De laatste jaren woonde hij in Vught.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen