Rijkswaterstaat waarschuwt: vaartochtje op Grensmaas kan duur grapje worden

Print
Rijkswaterstaat waarschuwt: vaartochtje op Grensmaas kan duur grapje worden

Afbeelding: Harry Heuts / Fotojournalist MGL

Een tochtje met de kano of plezierjacht op de Grensmaas kan een duur grapje worden. Daar waarschuwt Rijkswaterstaat voor.

In België zijn watersporten en pleziervaarten vanwege de coronacrisis momenteel strikt verboden. In Nederland is het advies zo veel mogelijk thuis te blijven, maar geldt geen verbod.

Op de Maas in Limburg kan dit tot verwarrende situaties leiden, omdat op het stuk tussen Eijsden en Ternaaien en ook op het traject Borgharen-Stevensweert de rivier als grens geldt. De zogeheten Talweg, het diepste punt van de vaarweg, is de grenslijn. Omdat deze lijn niet overal exact in het midden ligt, kan iemand zonder er erg in te hebben aan de Belgische kant van de rivier varen. Word je daar dan toevallig gespot door de Belgische (scheepvaart)politie, heb je pech. Rijkswaterstaat attendeert waterrecreanten erop dat de Belgen streng handhaven en zonder waarschuwing boetes uitdelen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen