The Passion raakt kijkers in coronatijd: ‘Gek om iedereen te zien knuffelen’

Print
The Passion raakt kijkers in coronatijd: ‘Gek om iedereen te zien knuffelen’

Johnny de Mol. Afbeelding: The Passion still

/ Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

The Passion bleek deze Witte Donderdagavond voor veel kijkers vooral symbool te staan voor wat de meesten al zo lang moeten missen: contact met naasten, knuffelen, handen vasthouden en samenzijn.

Ook verteller van het paasverhaal op NPO 1 Johnny de Mol liet in een boodschap aan zijn moeder weten dat hij haar mist. ,,Mam ik bel je na de uitzending en ik hoop dat wij binnenkort ook weer gewoon samen kunnen zijn.”

Lees ook: The Passion helemaal afgelast om coronavirus

The Passion zou zich dit jaar in afspelen in Roermond, maar dat bleek met de maatregelen tegen het coronavirus niet mogelijk. En dus kwam er een aangepaste versie: LIVE 10 jaar The Passion: ‘Geef mij nu je angst’. Zonder liveband en zonder publiek, maar met een online processie, het bekende Passion-kruis en een live-vertelling, afgewisseld met scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities.

Paasverhaal

Verteller Johnny de Mol nam de kijker vanuit Hilversum mee in het paasverhaal anno nu en verslaggever Anne-Mar Zwart deed bij het bekende verlichte kruis live verslag van de virtuele processie. De beleving was er niet minder om. ,,Juist nu geeft het troost”, zei De Mol eerder al tegen het AD.

Lees ook: Limburgse kruisdragers over hun motivatie: ‘Ik wil de levensles van mijn overleden vader uitvoeren’

Op Twitter regende het dan ook talloze weemoedige reacties en was de show met duizenden berichten trending topic. ‘Nooit eerder raakte The Passion mij zoals nu’, klonk het bijvoorbeeld. ‘Wel gek om iedereen elkaar te zien knuffelen’, merkte een ander op. ‘Als ik iedereen in die liedjes elkaar zie omhelzen, verlang ik er zo naar dat dat weer kan’, verwoordde een andere kijker haar gevoel.

Van alle nummers uit tien jaar The Passion die donderdagavond voorbijkwamen is het lied Wit Licht van Marco Borsato, gezongen door ‘Judas’ Jeroen van Koningsbrugge, misschien wel het populairste. Nog steeds zorgde deze versie voor kippenvel bij kijkers:

Borsato was overigens sowieso hofleverancier in tien jaar The Passion: maar liefst 26 nummers van de zanger werden bewerkt voor de paasvertelling. Ook Bløf en de Frank Boeijen Groep kwamen veelvuldig aan bod.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →