Vluchtende winkeldief spuugt op voorbijganger en schreeuwt dat hij corona heeft

Print
Vluchtende winkeldief spuugt op voorbijganger en schreeuwt dat hij corona heeft

Afbeelding: Instagram wijkagent Marcel Deenen

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

De politie heeft donderdagmiddag in Venray een winkeldief aangehouden, omdat hij tijdens zijn vluchtpoging een voorbijganger heeft bespuugd terwijl hij schreeuwde dat hij corona had.

Rond de klok van 15.30 uur moest de politie in actie komen aan de Grotestraat.

De dief nam in eerste instantie de benen, maar werd uiteindelijk overmeesterd door het winkelpersoneel en een burger. Tijdens zijn vluchtpoging heeft hij een burger bespuugd. Daarbij riep hij dat hij besmet was met het coronavirus.

Niet getolereerd

De 25-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zit momenteel vast. Hij zal op korte termijn worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt de politie. Ook had hij nog een gevangenisstraf van vier dagen openstaan.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft eerder aangegeven stevig op te treden tegen mensen die strafbare feiten plegen en daarbij misbruik maken van de huidige coronacrisis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen