Omzet benzinepompen door ‘thuis-quarantaine’ gehalveerd

Print
Omzet benzinepompen door ‘thuis-quarantaine’ gehalveerd

Afbeelding: Koen Suyk

Sittard -

Pomphouders hebben hun omzet de afgelopen maand met de helft zien dalen. Ondanks de absolute bodemprijzen voor brandstof kunnen de benzinestations daar niet van profiteren omdat er door de coronacrisis weinig mensen op de weg zitten, meldt De Telegraaf.

Ook is een verschuiving te zien van tankbeurten naar onbemande stations. Bijna 10 procent van de automobilisten die voorheen nog aan de kassa betaalden, kiest nu voor veilig pinnen aan de pomp. Dat blijkt uit cijfers die MultiTankcard, marktleider van tankpassen in ons land, op verzoek van De Telegraaf verzamelde en analyseerde.

De benzineprijs daalde in ons land met zo’n 15 procent, van gemiddeld 1,63 euro per liter in week 10 (2 tot en met 8 maart) naar 1,47 euro in week 14 (30 maart tot en met 5 april).

De gemiddelde tankomzet van pomphouders daalde sinds begin maart met maar liefst 52 procent. De absolute dip lijkt echter voorbij te zijn, want de afgelopen week laat in vergelijking met week 13 een lichte stijging (3 procent) zien.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen