Snowboarden in Landgraaf, ook met een lichamelijke beperking

Print
Snowboarden in Landgraaf, ook met een lichamelijke beperking

Bibian Mentel bezoekt binnenkort Landgraaf. Afbeelding: ANP

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Bibian Mentel, bekend van de Paralympische Spelen, organiseert dit najaar een snowboardcursus in SnowWorld in Landgraaf voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. Merijn Koek vertelt.

Praat ons even bij over Bibian Mentel?

„Bibian is een Nederlandse snowboardster. Zij werd zes maal Nederlands kampioen halfpipe en snowboardcross. Nadat bij haar botkanker werd geconstateerd werd haar been afgezet. In 2002 werd ze met een prothese opnieuw Nederlands kampioene snowboardcross en deed ze mee aan de Paralympische Spelen”.

Een echte doorzetter dus.

„Absoluut. Ze heeft de stichting Mentelity Foundation, die kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking wil helpen in hun verdere leven. Een manier die wij gebruiken om dit te bereiken is het aanbieden van snowboardlessen. Dat doen we al bij de SnowWorld-vestigingen in Zoetermeer en Amsterdam, en vanaf komend najaar ook in Landgraaf. We bieden een cursus aan van tien lessen die duurt van september tot en met november.”

Hoe vinden jullie de deelnemers?

„We gaan revalidatiecentra en verenigingen in de buurt benaderen. Jongeren met een amputatie of prothese kunnen meedoen, maar ook iemand die halfzijdig verlamd is. De lessen worden gegeven door leraren van SnowWorld, die een opleiding van ons hebben gekregen. Daarbij zal Bibian ook een rol hebben.”

Wanneer zijn jullie voor het eerst in Landgraaf?

„Bibian streeft ernaar om in het weekend van 5 of 12 september de deelnemers in SnowWorld te ontmoeten voor een Snowboard Fundag, waarbij ook broers en zussen, ouders en vriendjes welkom zijn. Er wordt dan al gesnowboard en een week later begint de cursus.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen