België verplaatst uitverkoopperiode naar augustus

Print
België verplaatst uitverkoopperiode naar augustus

Afbeelding: Getty Images/Tetra images RF

De halfjaarlijkse uitverkoopperiode in België, de solden, is vanwege het coronavirus verplaatst van juli naar augustus. Dat heeft de Belgische regering bekendgemaakt.

Vooral kledingwinkels wilden dat de solden werden uitgesteld. De kledingwinkels zijn al weken gedwongen gesloten vanwege de lockdown die is ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De winkels willen nog een aantal weken hun kleding tegen de normale prijs verkopen, voor de uitverkoop begint.

De zogeheten sperperiode voorafgaand aan de solden is ook een maand opgeschoven naar juli. In de sperperiode mogen bedrijven geen prijsverlagingen aankondigen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen