Plantje tegen eenzaamheid

Via Stichting Present Parkstad kunnen plantjes gedoneerd worden om eenzaamheid tegen te gaan.

Via Stichting Present Parkstad kunnen plantjes gedoneerd worden om eenzaamheid tegen te gaan. © Stichting Present Parkstad

Stichting Present Parkstad heeft een nieuwe actie: doneer een bloemetje. Om eenzaamheid in de periode van het coronavirus tegen te gaan, zorgt de organisatie dat de planten op de juiste plek terechtkomen.

Redactie

Een plant is te doneren voor 7,50 euro. De eerste lading planten van zo’n driehonderd stuks is vorige week afgeleverd door Stichting Present Parkstad. De planten zijn naar mensen gebracht die het tijdens de isolatie extra zwaar hebben, omdat ze geen sociaal netwerk hebben. Daarnaast werkt de stichting samen met Meander Thuiszorg, die uit hun eigen netwerk cliënten én medewerkers aandragen die een plantje verdienen. Nienke Verkerk, coördinator van Stichting Present Parkstad: „We hopen dat de donaties blijven komen. Zo kunnen we mensen die het juist nu hard nodig hebben, een hart onder de riem steken.”

Kijk voor meer informatie over de actie op de website.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee