Laurentiusziekenhuis opent spoedpoli voor mensen met coronabesmetting

Print
Laurentiusziekenhuis opent spoedpoli voor mensen met coronabesmetting

Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het Laurentius Ziekenhuis Roermond opent dinsdag een spoedpoli voor met corona besmette mensen met spoedeisende lichamelijke klachten.

Deze polikliniek is ingericht voor alle specialismen behalve de gynaecologie/verloskunde. Deze laatste vakgroep heeft een eigen ruimte voor coronapatiënten ingericht.

Het Laurentius Ziekenhuis heeft door de verbouwingen nog een oude lege vleugel beschikbaar die nu voor deze poli wordt ingezet. Hier is ook het CAM, Centrum Acute Mondzorg, voor spoedtandheelkunde en kaakchirurgie voor positief geteste of verdachte coronapatiënten gevestigd. De poli heeft een eigen ingang en is gescheiden van de rest van het ziekenhuis.

Patiënten bij wie is vastgesteld dat ze zijn besmet met het coronavirus, of patiënten bij wie die verdenking bestaat, worden vanaf dinsdag op een aparte poli gezien, ter bescherming van medewerkers en andere patiënten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen