Achtervolging met honden en helikopter eindigt bij Belgische grens: twee verdachten opgepakt

Print
Achtervolging met honden en helikopter eindigt bij Belgische grens: twee verdachten opgepakt

Afbeelding: Wijkagenten Maasgouw/Instagram

Maasbracht / Haler -

De politie heeft vrijdag na een achtervolging net over de Belgische grens bij Haler twee personen aangehouden die verdacht worden van diefstal van een auto in Maasbracht.

Het voertuig werd ontvreemd bij een woninginbraak in Maasbracht. Agenten zagen de gestolen auto vervolgens rijden nabij ’t Ei van Sint Joost. Er volgde een achtervolging, die uiteindelijk eindigde bij de Belgische grens bij Haler.

De twee verdachten vluchtten de grens over. Daarom werd ook de Belgische politie ingeschakeld. Met hulp van een politiehond kon even later een eerste verdachte worden aangehouden. De vermeende dief werd daarbij in zijn hand gebeten. De tweede verdachte werd later aangetroffen dankzij de politiehelikopter. Ook hij werd vervolgens gearresteerd.

De auto raakte niet beschadigd bij de achtervolging en gaat na onderzoek terug naar de rechtmatige eigenaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen