Veel Duitse dagjesmensen willen toch de grens over

Print
Veel Duitse dagjesmensen willen toch de grens over

Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De marechaussee heeft vrijdag in de loop van de ochtend bij overgangen aan de Nederlands-Duitse grens al vele Duitse dagjesmensen aangesproken en er bij hen op aangedrongen huiswaarts te keren. Velen geven gehoor aan dat advies, zegt een woordvoerder, een enkeling is „eigenwijs” of geeft aan „een essentiële reden” te hebben voor een bezoek aan Nederland.

De marechaussee voert een zogeheten ontmoedigingsbeleid, in verband met het coronavirus, er geldt geen inreisverbod. „We gaan met mensen in gesprek”, aldus de woordvoerder. „We vragen naar de redenen voor hun komst en verzoeken hun rechtsomkeert te maken. Soms vragen we flink door.”

Limburg

Alleen al bij Venlo ging het in de ochtend om „tientallen” auto’s. Mensen worden er ook op aangesproken als zij zich niet aan de gedragsregels houden, bijvoorbeeld als zij met meerdere personen in een auto zitten en geen familie zijn.

De marechaussee blijft de komende dagen teams inzetten op drukke plekken aan de grens.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen