Toestand meisje (6) stabiel na aanval rottweiler in Kaatsheuvel: ‘Ze lijkt buiten levensgevaar’

Print
Toestand meisje (6) stabiel na aanval rottweiler in Kaatsheuvel: ‘Ze lijkt buiten levensgevaar’

Afbeelding: BD/Erik Haverhals/Foto Persbureau Midden Brabant

De toestand van het 6-jarige meisje dat donderdag gewond raakte na een aanval van een rottweiler in Kaatsheuvel, is stabiel. Dat meldt de politie vrijdag. Eerder meldde een woordvoerder dat het spelende meisje werd aangevallen door twee honden, maar het gaat om één rottweiler.

,,Het kindje ligt in het ziekenhuis en lijkt buiten levensgevaar te zijn”, laat de politie vrijdag weten. Het incident vond donderdag plaats voor de poort van de woning waar de rottweilers verblijven. Het meisje was vlakbij de poort aan het spelen, toen plots de jongste hond van het erf rende en het meisje aanviel. Het dier beet in onder meer haar been.

Lees ook: Meisje (6) ernstig gewond door aanval twee honden in Kaatsheuvel

Volgens de politie fungeerden de rottweilers als waakhonden, maar hadden zij nog nooit iemand aangevallen. Omstanders waarschuwden de eigenaar en wisten de jongste hond, door onder meer te trappen, los te krijgen van het meisje. ,,Ze hebben met man en macht geprobeerd de hond te stoppen. Dat is gelukt, maar de hond is hierbij wel overleden.”

De tweede hond, de oudste van het stel, stond volgens de politie wel bij het incident, maar heeft het meisje niet aangevallen. ,,Deze oudste hond is meegenomen en is nog niet terug bij de rechtmatige eigenaars. Het is nog niet duidelijk wanneer dat wel gaat gebeuren.”

‘Betrokkenen gaan goed met elkaar om’

Het slachtoffertje werd zwaargewond met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft twee familieagenten aangesteld om het gezin van het 6-jarige meisje te ondersteunen. ,,De familieagenten gaan vrijdag naar de ouders van het kindje om te praten over wat er precies is gebeurd.” Ook is het de vraag hoe de ouders dit verder aan willen pakken. ,,Die mensen kennen elkaar en de betrokkenen gaan goed met elkaar om. De twee honden lopen vaker los op het erf, opzet is hier dus ook zeker niet het geval.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen