Diensten Sint-Martinusbasiliek Venlo tijdens Pasen niet online te volgen

Print
Diensten Sint-Martinusbasiliek Venlo tijdens Pasen niet online te volgen

De Sint-Martinusbasiliek heeft de techniek voor live uitzendingen pas volgende week gereed. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

De diensten die dit weekeinde worden gehouden in de Sint-Martinusbasiliek zijn niet online te bekijken. Waarschijnlijk kunnen kerkdiensten pas volgende week gestreamd worden.

De parochiefederatie VenloStad deed zijn best om kerkgangers tijdens Pasen te kunnen voorzien van online kerkdiensten. Deken Jos Spee meldt vrijdag dat dit helaas nog niet is gelukt. „We hebben er wel druk achter gezet maar het gaat pas lukken in de week na Pasen. Ik ben niet zo jong meer en niet zo thuis in die moderne dingen.” Volgens Spee is ook sprake van een gebrek aan mankracht.

Hij heeft met Omroep Venlo gesproken over een mogelijke uitzending van de diensten op televisie. „Dat was wel mogelijk, maar daar hebben wij verder niet voor gekozen. Wij kunnen de kosten niet opbrengen.” De vier diensten die vanaf vrijdag tot en met maandag in de Sint-Martinusbasiliek plaatsvinden, worden enkel bijgewoond door het pastoraal team.

Tijdens het paasweekeinde zijn op de website www.kerkdienstgemist.nl wel diensten van andere kerken in de regio Noord-Limburg te volgen. Onder andere de Joriskerk in Venlo, de Sint-Petrusparochie in Bergen, kapel De Schuilplaats in Horst en de Sint-Martinuskerk in Tegelen verzorgen daar tijdens Pasen uitzendingen. Ook andere kerken in de provincie Limburg laten diensten online zien.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen