Boetes uitgedeeld aan illegale kapper en klant in garagebox Vastenavondkamp

Print
Boetes uitgedeeld aan illegale kapper en klant in garagebox Vastenavondkamp

De illegale kapper en een klant kregen een boete van 390 euro. Afbeelding: Getty Images

Blerick -

Handhavers van de gemeente Venlo hebben donderdagavond een illegale kapper en klant beboet in een garagebox in de Blerickse wijk Vastenavondkamp.

Handhavers zagen licht branden en troffen ter plaatse een geïmproviseerde kapsalon aan. Het betrof geen officiële kapperszaak die toevallig open was, wel werd er voor de knipbeurten betaald. De kapper en degene in de stoel kregen een bekeuring van 390 euro. Een aantal personen dat buiten stond te wachten op een knipbeurt is door de handhavers weggestuurd. De gemeente Venlo wil niet zeggen in welke straat de garagebox zich bevindt.

Op slot

Twee weken geleden greep de gemeente Venlo ook al in bij een kapperszaak in Tegelen. Die werd per direct gesloten omdat daar ondanks een verbod mensen werden geknipt en geschoren. De gemeente ontdekte dat klanten de kapper in Tegelen via de achterdeur konden betreden. De voorkant van het pand was gesloten. Door toch klanten te knippen, was het bedrijf in overtreding.

Vanwege de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus moeten alle ondernemers in de branches persoonlijke hygiëne en verzorging gesloten zijn. Mede omdat het onmogelijk is anderhalve meter afstand te houden van de klanten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →