Verenigingen en vrijwilligersorganisaties krijgen subsidies eerder uitbetaald

Print
Verenigingen en vrijwilligersorganisaties krijgen subsidies eerder uitbetaald

Afbeelding: ANP XTRA

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Sittard-Geleen krijgen hun structurele subsidies vervroegd uitgekeerd.

Het college wil de organisaties op deze manier helpen te voorkomen dat er liquiditeitsproblemen ontstaan tijdens de coronacrisis. Voor sommige verenigingen lopen de vaste lasten zoals energiekosten gewoon door, terwijl er minder of geen inkomsten zijn. Normaal gesproken ontvangen de verenigingen in mei hun structurele subsidie. Het gaat dan om waarderingssubsidies en subsidies voor specifieke activiteiten, bedoeld voor het in stand houden van de verenigingen/stichtingen en hun activiteiten. Ze kunnen het geld deze week nog verwachten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen