RIVM: 115 doden, 225 extra ziekenhuisopnames coronapatiënten

Print
RIVM: 115 doden, 225 extra ziekenhuisopnames coronapatiënten

Afbeelding: ANP

Het RIVM meldt dat er tot vrijdagochtend 115 nieuwe meldingen van overleden personen als gevolg van corona zijn gedaan. Het totale aantal coronadoden komt daarmee op 2511. Het aantal meldingen van ziekenhuisopnames liep volgens het RIVM met 225 op. Daarmee zet de daling van het aantal opnames verder door.

Het aantal geconstateerde besmettingen in Nederland is inmiddels opgelopen tot Nederland 23097. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet iedereen getest wordt. Wel wordt er inmiddels steeds meer getest. Belangrijk om te vermelden is dat het gaat om meldingen, veel personen zijn niet de afgelopen 24 uur, maar al eerder overleden of al eerder in het ziekenhuis opgenomen.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames zit de laatste dagen op een relatief stabiel niveau. Deze week kwamen er slechts één keer meer dan 300 (308) nieuwe ziekenhuispatiënten bij. De 225 gemelde nieuwe opnames van vrijdag is het laagste aantal van de afgelopen week. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde doden: met uitzondering van de dinsdag (234) is het aantal al langere tijd op hetzelfde niveau.

Lees ook: Waarom heeft het geen nut een lock-down in te voeren in Nederland?

Piek

De ‘piekdagen’ - de dagen waarop nog steeds het hoogste aantal mensen is overleden of waarop ze in het ziekenhuis zijn opgenomen - liggen steeds verder achter ons: 24 maart is nog steeds de dag met de meeste ziekenhuisopnames (556) en 3 april met de meeste sterfgevallen (156). Meldingen van de komende dagen worden ook nog ‘verdeeld’ over de afgelopen tijd, maar de piek van zeker het aantal ziekenhuisopnames, lijkt voorbij.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Eerder deze week bleek al dat niet alleen het aantal mensen op de intensive care terugloopt, maar ook het aantal coronapatiënten in ‘gewone’ bedden in het ziekenhuis.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen