Voorbereiding Oktoberfeest gaat door

Print
Voorbereiding Oktoberfeest gaat door

Drukte in de grootste feesttent van het Oktoberfeest vorig jaar. Afbeelding: archief De Limbrurger/Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De gemeente Sittard-Geleen gaat vooralsnog door met het voorbereiden van de zestiende editie van het Oktoberfeest in Sittard.

Het Rijk heeft grote evenementen tot 1 juni verboden in verband met het coronavirus. De organisatie van tal van festivals in de zomer verkeren in onzekerheid over mogelijke een verlenging van het verbod op publieksevenementen. De gemeente laat weten er vooralsnog vanuit te gaan dat het Oktoberfeest dit najaar kan doorgaan, maar wel de richtlijnen van het RIVM te blijven volgen. Op de vraag welke financiële risico’s de gemeente daarmee loopt, antwoordt een woordvoerder dat rekening wordt gehouden met het mogelijk alsnog afgelasten, door met artiesten en leveranciers hierover afspraken te maken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →