Herdenkingen neergestorte bommenwerpers Eygelshoven en Schinveld afgelast

Print
Herdenkingen neergestorte bommenwerpers Eygelshoven en Schinveld afgelast

Hein Jansen (rechts) nam het initiatief voor een oorlogsmonument in zijn voortuin. Een eerbetoon aan de bemanningsleden van een in 1943 neergestort gevechtsvliegtuig. Afbeelding: Luc Lodder

Kerkrade / Eygelshoven / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth -

De herdenkingen bij de Lancastermonumenten in Eygelshoven en Schinveld gaan niet door vanwege de coronacrisis.

De herdenking in Eygelshoven zou plaatsvinden op 4 mei, die in Schinveld medio juni. Voor de bijeenkomsten zouden ook nabestaanden van de bemanningsleden overkomen uit het buitenland.

Lees ook: Emoties bij initiatiefnemer Hein Jansen voor oorlogsmonument in Schinveld

In Eygelshoven stortte op 31 december 1944 de Britse bommenwerper RAF Lancaster ME647 neer met aan boord vijf Canadezen en twee Britten. Zij kwamen allemaal om het leven. In Schinveld crashte op 15 juni 1943 een Australische Lancaster. Daarbij vonden vijf Australiërs de dood en raakten een Brit en een Canadees zwaargewond. Beide overleefden de oorlog, ondanks dat ze gevangen werden genomen door de Duitsers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen