Veiligheidsregio sluit parkeerplaats in Heerlense wijk Molenberg

Print
Veiligheidsregio sluit parkeerplaats in Heerlense wijk Molenberg

Groepen mensen kwamen bijeen op de parkeerplaats aan de Pieter Hooftstraat in Heerlen, zonder gepaste afstand te bewaren. Afbeelding: Google/De Limburger

HEERLEN / Hoensbroek -

De parkeerplaats aan de Pieter Hooftstraat in Heerlen is door Veiligheidsregio gesloten. Groepen kwamen er bijeen en hielden zich niet aan de coronaregels.

Verschillende groepen personen bezochten de parkeerplaats, zonder dat daarbij rekening te houden met de veilige afstand van anderhalve meter, meldt de Veiligheidsregio. „Dit gebeurde herhaaldelijk, ondanks meerdere waarschuwingen van politie, boa’s en toezichthouders.”

Boete

Het betreft een zogeheten aanwijzingsbesluit. „Die geldt zolang de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Zuid-Limburg 1 april 2020 van kracht is. Dit betekent dat de parkeerplaats aan de Pieter Hooftstraat in de gemeente Heerlen in ieder geval verboden gebied blijft tot en met dinsdag 28 april 2020.”

Wie denkt zich daar niets van te moeten aantrekken, kan rekening houden met een boete van 390 euro, waarschuwt de Veiligheidsregio.

Lees ook: Kerkrade sluit parkeerplaatsen die als ontmoetingsplek voor jongeren dienden

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen