Dans

‘Coronameter’ inspireert Joost Vrouenraets paaszondag tot dans op Vrijthof

In 2018 danste choreograaf en danser Joost Vrouenraets van Heerlen naar Maastricht.

In 2018 danste choreograaf en danser Joost Vrouenraets van Heerlen naar Maastricht. © Loraine Bodewes

Choreograaf en danser Joost Vrouenraets danst - geïnspireerd door de 1,5 meter afstand die iedereen in acht moet nemen - paaszondag 12 april om 11 uur op het Vrijthof in Maastricht. Vrouenraets danst zijn solo ‘quarantaine : p3²’ daarna op andere plekken in de stad.

onze verslaggeefster

De Limburgse choreograaf wil de nieuwe ‘1,5 meter afstand maatschappij’ die nu ontstaat vanwege de coronacrisis in dans uitbeelden. Zondag 12 april start hij zijn solo op het Vrijthof waarbij hij een cirkel met een diameter van 1,5 meter aanhoudt op 1,5 meter afstand van publiek. De totale oppervlakte daarmee is 3 meter x p in het kwadraat.

Na het Vrijthof is het de bedoeling om - samen met het publiek - naar andere plekken in de Maastrichtse binnenstad te trekken en daar opnieuw te dansen. Vrouenraets: „Hoe kunnen we de dans meer teruggeven aan de mens, net zoals de tijd ons nu weer ‘in de schoot wordt geworpen’? Als we momenteel even niet naar theaters, festivals of evenementen kunnen gaan waar we kunnen genieten van dans en zelf samen kunnen waarom brengen we de dans niet naar de mensen, in de vrije ruimte?”

De solovoorstelling op paaszondag is een try out, zo laat Vrouenraets weten. Hij heeft het voornemen om de komende weken ook op andere locaties te dansen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee