Digitale optocht Horst aan de Maas trekt op paaszondag

© CV D’n Dreumel

Na twee eerdere afgelastingen krijgt Horst aan de Maas toch nog een carnavalsoptocht. Eerste Paasdag klinkt om 13.49 uur het vertreksein.

Marcel van Lier

Inwoners van het Dreumelrijk hoeven niet de deur uit; ze kunnen de optocht vanmiddag gewoon binnen bekijken. Het gaat immers om een digitale versie, die bestaat uit tekeningen van kinderen uit het dorp. Carnavalsvereniging D’n Dreumel zette de plaatselijke basisschooljeugd hiervoor enkele weken geleden aan het werk. De oproep leverde 115 inzendingen op. De tekeningen van optochtwagens, groepen, joekskapellen en ‘loslopende gekken zijn de afgelopen week aaneengeschakeld in een filmpje. De digitale optocht is te bekijken op de Facebookpagina’s van zowel D’n Dreumel als ook de jeugdcarnavalsvereniging en via het YouTube kanaal van Nieuws uit Horst aan de Maas.

De officiële Dreumeloptocht werd tot twee keer toe gecanceld. Eerst op carnavalszondag door het stormachtige weer, vervolgens op halfvasten als gevolg van het coronavirus.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee