Auto scheurt met 150 per uur over de weg, crasht en vliegt in brand: agenten redden 34-jarige mannen

© BD/Jack Brekelmans

Politieagenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen (beiden 34 jaar oud) uit een brandende auto gered. Hun voertuig was gecrasht in Tilburg na een korte achtervolging.

Thijmen Alleman

Agenten zagen rond 03.15 uur een BMW rijden met twee mannen erin. De politieagenten besloten om achter de auto aan te rijden om een controle in te stellen.

De automobilist doofde zijn achterlichten en gaf meteen flink gas. Hij scheurde over de weg en negeerde daarbij twee rode verkeerslichten. Volgens de betrokken agenten werden snelheden van 150 kilometer per uur gehaald.

Crash

Niet heel veel later ging het mis voor de vluchters. In de bocht verloor de bestuurder namelijk de macht over het stuur. De auto crashte tegen een lantaarnpaal en boom aan, waarna het voertuig midden op de weg tot stilstand kwam en in brand vloog.

De achtervolgende agenten zagen het ongeluk gebeuren en twijfelden geen moment. Ze zetten hun auto stil en renden op het vuur af om de inzittenden uit hun auto te redden. De bestuurder van de auto was een 34-jarige man uit Waalwijk, zijn bijrijder bleek een 34-jarige man uit Tilburg te zijn.

Onder het bloed

Het tweetal zat onder het bloed, is in de boeien geslagen en naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan hun wonden. De bestuurder mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag. Ook is bloed afgenomen om te controleren of hij onder invloed was van drank of drugs.

Zijn bijrijder verblijft nog in het ziekenhuis. Hij is opgenomen met verwondingen aan zijn ruggenwervels. Over de ernst van deze verwondingen doet de politie geen uitspraken.

De auto brandde volledig uit na de crash. Deze is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee