Dodental door coronavirus stijgt in Limburg naar zeker 411

© ANP

Het aantal doden door het coronavirus in Noord- en Midden-Limburg is de afgelopen 24 uur gestegen naar 215, zo meldt de GGD. Dat zijn er negen meer dan zaterdag. Het totale aantal doden in de provincie is daarmee op minimaal 411 gekomen. De nieuwe sterfgevallen in Zuid-Limburg zijn daarin nog niet meegenomen.

Redactie/Raymond Boere

De GGD Zuid Limburg geeft op Paaszondag geen update.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in de provincie is volgens de RIVM-cijfers met 26 gestegen, 12 in Noord- en Midden-Limburg, 14 in het zuiden. In totaal zijn er de afgelopen weken 1261 besmette patiënten opgenomen. Voor alle duidelijkheid: dat wil niet zeggen dat die op dit moment nog in het ziekenhuis liggen.

Minder dan honderd

Landelijk gezien komt het aantal mensen dat de afgelopen 24 uur aan corona is overleden, is uit op 94. Het is voor het eerst in twaalf dagen dat minder dan honderd mensen zijn overleden. Zaterdag waren het er nog 132.

Uit de laatste cijfers van het RIVM blijkt dat het totale aantal coronadoden in Nederland uitkomt op 2737. Er kwam 196 nieuwe mensen in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 8582 mensen opgenomen (geweest).

Lees al het laatste nieuws over het coronavirus

Dat het aantal doden zo laag ligt is een nieuwe mijlpaal, al moet er een kanttekening bij worden gemaakt; de registraties worden in het weekend minder goed bijgehouden. Dat gebeurt soms pas na het weekend. Afgelopen weken waren er daardoor op dinsdagen opvallende pieken terug te zien in de sterftecijfers en dat zou nu ook het geval kunnen zijn.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames schommelt nu al dagen rond de tweehonderd. Zaterdag was dat voor het eerst onder de 200, vandaag zijn dat er dus iets meer.

Afgelopen week kwam het aantal nieuwe ziekenhuisopnames één keer boven de 300 uit. Vooral in Brabant is de daling goed te zien. Zaterdag moesten er 80 mensen worden opgenomen, het laagste aantal sinds 15 maart. Ook het aantal mensen op de intensive cares daalt in deze provincie.

Live kaart: Bekijk hier het aantal besmettingen van het coronavirus in Limburg en de wereld

Dat Covid-19 zich minder snel verspreidt, komt volgens het RIVM door de strenge maatregelen die sinds 15 maart zijn genomen. In totaal zijn er nu 25.587 mensen besmet (geweest) met corona. De afgelopen 24 uur kwamen er 1174 nieuwe geregistreerde besmettingen bij. Ook deze cijfers kunnen overigens een vertekend beeld geven, omdat er mogelijk patiënten zijn opgenomen die hoogstwaarschijnlijk wel corona hebben, maar waarbij dit nog niet officieel is vastgesteld.

Piekdagen

Dinsdag 24 maart blijft de piekdag wat betreft de ziekenhuisopnames. Toen werden er 556 mensen met ernstige klachten binnen gebracht. Op 2 april zijn de meeste sterfgevallen geregistreerd (156).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee