Pianist Louis van Dijk op 78-jarige leeftijd overleden

Louis van Dijk.

Louis van Dijk. © ANP Kippa

Louis van Dijk is vrijdag op 78-jarige leeftijd overleden. De pianist leed aan alzheimer.

Sam de Graaff

Van Dijk gaf in 2018 zijn laatste concert. In samenspraak met zijn vrouw had hij besloten een punt te zetten achter zijn 56 jaren omspannende carrière. Hij had ‘de behoefte’ aan optreden niet meer.

© AD/Jan van Breda

Dat laatste concert vond plaats in Loosdrecht, de plek waar de carrière van Van Dijk een vliegende start maakte. Als pianist van het Trio Louis van Dijk, met Cees Hamelink op bas en Harry ten Siethoff op drums, won hij die dag het Loosdrecht Jazz Concours.

Gedurende zijn lange carrière werkte Van Dijk samen met onder meer Ramses Shaffy en Liesbeth List in de Shaffy Chantant, maar ook met Pim Jacobs, Rita Reys, Jaap van Zweden, Toots Thielemans en Thijs van Leer.

Van Dijk studeerde ooit aan het Amsterdams conservatorium piano en orgel en slaagde cum laude voor solospel piano. Tijdens zijn studie raakte hij gefascineerd door jazz.

Louis van Dijk was de vader van voormalig Hart van Nederland-presentatrice Selma van Dijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee