Initiatief voor meer warmte in coronatijd: de knuffel van Vaals

De eerste knuffel van Vaals wordt Eerste Paasdag op gepaste afstand overgedragen aan de dankbare ontvanger.

De eerste knuffel van Vaals wordt Eerste Paasdag op gepaste afstand overgedragen aan de dankbare ontvanger. © Roy Bergs

De knuffel van Vaals. Met dit initiatief wil Vaalsenaar Roy Bergs wat meer warmte bieden in coronatijd, nu echt knuffelen even niet kan.

Merel Visscher

Het idee ontstond vlak voor Pasen, de tijd om met de familie bij elkaar te komen. Bergs: „Mijn ouders moeten gepaste afstand bewaren tot de kleinkinderen en dat gebrek aan fysiek contact is een pijnlijk gemis dat veel mensen zullen herkennen. Maar ik merk ook in winkels en op straat dat mensen gespannen zijn en soms wegkijken. Ik mis de verbinding en daarom heb ik dit bedacht: elke dag geven Vaalsenaren een knuffel weg aan mensen die eenzaam zijn, of ondernemers die het moeilijk hebben in deze periode. Mensen die een knuffel kunnen gebruiken.”

Knuffel

Op de Facebookpagina ‘Knuffel van Vaals’ kunnen inwoners een knuffel weggeven. Bergs heeft vooraf advies gevraagd bij de burgemeester van Vaals en het RIVM, die aangeeft dat het aanbieden van een knuffeldier geen probleem is zolang de gever geen corona-achtige klachten heeft.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee