Oud-raadslid Ger Hurenkamp uit Beek overleden

Archieffoto uit 2016

Archieffoto uit 2016 © Getty Images/Annemiek Mommers

Oud-raadslid Ger Hurenkamp is zaterdagochtend op zijn 71ste verjaardag overleden na een kort maar hevig ziektebed.

Paul Dolhain

Hurenkamp werd in 2002 raadslid namens de fractie NDB. In 2005 was hij een van de grondleggers van de fusiepartij Burger Belangen Beek-Nieuwe Democraten Beek. Volgens partijgenoten „viel hij in die tijd vooral op door zijn spontaniteit en gedrevenheid.” Vorig jaar maart werd hij, tijdens zijn laatste vergadering als raadslid, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In totaal was hij 17 jaar raadslid.

Hij was naast ouderenadviseur, jarenlang de ombudsman van BBB-NDB en in die hoedanigheden heeft hij honderden Beekenaren actief geholpen en bijgestaan. Wethouder Thijs van Es zegt hierover: „Ger stond erom bekend dat hij iedereen hielp. Of het om een WMO-aanvraag ging of om mensen naar het ziekenhuis te brengen. Hij deed het allemaal en met even veel inzet en plezier. Wij verliezen niet alleen een partijgenoot maar vooral een fijne vriend.”

Onlangs werd Hurenkamp opgenomen met gezondheidsproblemen waarbij hij ook positief testte op het coronavirus.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee