Andrea Bocelli zingt in lege Dom van Milaan

© EPA

In een lege kathedraal van Milaan gaf Andrea Bocelli zondag een speciaal paasconcert. Publiek was er vanwege het coronavirus niet bij, maar het optreden was live te volgen via YouTube. De zanger werd in de Dom alleen begeleid door de organist van de kathedraal. Hij zong onder meer het Ave Maria en Sancta Maria.

Redactie

„Het concert vertegenwoordigt een boodschap van liefde, herstel en hoop voor Italië en de rest van de wereld. Dankzij muziek, die live gestreamd wordt en zo miljoenen mensen van over de hele wereld bij elkaar brengt, kunnen we het gewonde hart van de wereld omarmen”, zei Bocelli in een verklaring voorafgaand aan het concert.

De Italiaanse tenor is met zijn Andrea Bocelli Foundation een inzamelingsactie begonnen om ziekenhuizen te helpen bij het aanschaffen van apparatuur die nodig is om het zorgpersoneel te beschermen tegen het coronavirus.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee