Andrea Bocelli zingt in lege Dom van Milaan

Print
Andrea Bocelli zingt in lege Dom van Milaan

Afbeelding: EPA

In een lege kathedraal van Milaan gaf Andrea Bocelli zondag een speciaal paasconcert. Publiek was er vanwege het coronavirus niet bij, maar het optreden was live te volgen via YouTube. De zanger werd in de Dom alleen begeleid door de organist van de kathedraal. Hij zong onder meer het Ave Maria en Sancta Maria.

„Het concert vertegenwoordigt een boodschap van liefde, herstel en hoop voor Italië en de rest van de wereld. Dankzij muziek, die live gestreamd wordt en zo miljoenen mensen van over de hele wereld bij elkaar brengt, kunnen we het gewonde hart van de wereld omarmen”, zei Bocelli in een verklaring voorafgaand aan het concert.

De Italiaanse tenor is met zijn Andrea Bocelli Foundation een inzamelingsactie begonnen om ziekenhuizen te helpen bij het aanschaffen van apparatuur die nodig is om het zorgpersoneel te beschermen tegen het coronavirus.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen