Wethouder Cuijpers van Nederweert is na kort ziekbed overleden

© gemeente Nederweert

Wethouder Henk Cuijpers van Nederweert is zondag na een kort ziekbed overleden. Cuijpers is in 1998 zijn politieke carrière begonnen als raadslid voor Jongeren Akkoord Nederweert (JAN).

Pieternel Kellenaers

© archief Jeroen Kuit

Cuijpers (57) is in juli 2018 als wethouder in Nederweert begonnen nadat hij in maart bij de gemeenteraadsverkiezingen voor de tweede keer op rij verreweg de meeste voorkeurstemmen had gekregen. Als wethouder was hij verantwoordelijk voor financiën, sociale zaken, welzijn, zorg en WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Cuijpers was bovendien locoburgemeester. De taken van Cuijpers zijn begin april al herschikt en ondergebracht bij zijn collega-wethouders.

Voor Cuijpers in 2018 wethouder werd, is hij ruim twee jaar werkzaam geweest als financieel manager voor Medicura, daarvoor bijna 29 jaar voor Depron in Weert. Naast zijn werk is Cuijpers sinds 2016 voorzitter van schutterij Sint Antonius in Nederweert, de schutterij waarvoor hij in 2007 al als vrijwilliger werkte vanwege de organisatie van het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Nederweert. Cuijpers was bovendien sinds 1986 bestuurslid en voorzitter van Buurtvereniging Bosserstraat en hij is ruim twintig jaar actief geweest voor voetbalvereniging RKSV Merefeldia, van 2006 tot eind 2015 als voorzitter. In 2016 is Cuijpers gedecoreerd door toenmalig burgemeester Henk Evers met een koninklijke onderscheiding voor al zijn verdiensten voor de gemeenschap.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee