Minister Ollongren terug als minister, Knops staatssecretaris

Print
Minister Ollongren terug als minister, Knops staatssecretaris

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (D66). Afbeelding: ANP

Raymond Knops is niet langer minister van Binnenlandse Zaken. Kajsa Ollongren (D66) gaat deze week weer aan het werk. Ze was maanden uit de roulatie, in verband met complicaties na een operatie.

CDA’er Knops neemt zijn taken weer op als staatssecretaris. De bestuurder uit Hegelsom was gedurende een half jaar plaatsvervanger van de zieke Ollongren.

Minister Ollongren onderging kort na de zomer een operatie aan haar bijholtes, maar vanwege complicaties was ze lang afwezig. Vorige maand was ze al weer af en toe op Binnenlandse Zaken. Wanneer de minister precies weer aan het werk gaat, denkt het ministerie dinsdag te kunnen zeggen.

Tijdens Ollongrens afwezigheid werden haar taken waargenomen door een aantal collega’s uit het kabinet.

Staatssecretaris Raymond Knops werd op Binnenlandse Zaken gepromoveerd tot minister, en een deel van Ollongrens portefeuille werd ondergebracht bij staatssecretaris Stientje van Veldhoven, die minister van Milieu en Wonen werd. Minister Ank Bijleveld kreeg de verantwoordelijkheid over de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst.

Deze ‘stoelendans’ wordt deze week weer teruggedraaid, aldus het ministerie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen