Dronken automobilist botst hard op stilstaande politieauto en rijdt door

Print
Dronken automobilist botst hard op stilstaande politieauto en rijdt door

Afbeelding: Politie Venray-Gennep

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Vierlingsbeek / Maashees / Holthees / Overloon / Groeningen / Boxmeer -

Een dronken automobilist is in de nacht van maandag op dinsdag met hoge snelheid tegen een stilstaande politieauto gebotst.

Dat gebeurde rond half twee op de A77, ter hoogte van de afrit Gennep. Vanwege een incident werd het verkeer ter plaatse omgeleid. Hierbij stond een politieauto dwars over de afrit om deze af te sluiten. Agenten stonden naast het voertuig en regelden het verkeer.

Dit werd kennelijk niet of te laat opgemerkt door de automobilist, die met hoge snelheid tegen de politieauto reed. Hierbij raakte de auto zwaar beschadigd. Agenten konden op tijd wegspringen en zagen dat de automobilist doorreed.

Korte tijd later werd het betreffende voertuig en de chauffeur aangetroffen bij een tankstation in Beugen. Hier was de 41-jarige Poolse bestuurder zijn band aan het verwisselen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een blaastest wees uit dat de man meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen