Arend de Korte opvolger van gevangenisdirecteur Yvo Boelhouwers

Print
Arend de Korte opvolger van gevangenisdirecteur Yvo Boelhouwers

De gevangenis in Roermond. Afbeelding: John Peters

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Evertsoord -

Yvo Boelhouwers vertrekt als directeur van de Penitentiaire Inrichting Zuid-Oost. Hij wordt per 1 juni opgevolgd door Arend de Korte.

Boelhouwers was de afgelopen tien jaar verantwoordelijk voor de gevangenissen in Roermond en Evertsoord (vrouwengevangenis Ter Peel). Hij maakt over ruim een maand de overstap naar het project Inlichtingen en Veiligheidsteam, aldus voorlichter Robert Meijer van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Lees ook: Proef met nieuwe vorm van detentie in gevangenis Roermond

Ervaren

Zijn opvolger Arend de Korte is al meer dan een kwart eeuw werkzaam in verschillende directiefuncties binnen DJI. Hij komt over van de gevangenis in Grave, waar hij nu bijna acht jaar vestigingsdirecteur is. De Korte was daarvoor eindverantwoordelijke in Almelo.

Het is gebruikelijk binnen de DJI dat gevangenisdirecteuren om de vijf tot tien jaar van plek wisselen, aldus Meijer.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen