Vrouwenvereniging EVA verbindt inwoners Eckelrade

Print
Vrouwenvereniging EVA verbindt inwoners Eckelrade

Afbeelding: De Limburger

Eckelrade -

Leden van Eckelraadse Vrouwen Activiteiten bieden inwoners van het dorp telefonisch de helpende hand.

De vrouwenvereniging EVA heeft een lijst met namen en telefoonnummers van 26 leden samengesteld, die praktische hulp en een luisterend oor bieden aan inwoners die dat nodig hebben. „Op deze manier kunnen mensen, die bijvoorbeeld niet weten hoe ze medicijnen of een maaltijd aan huis kunnen krijgen, makkelijk geholpen worden. Ze kunnen gewoon een nummer van de telefoonlijst bellen als ze hulp nodig hebben.”

Er is bewust voor een papieren telefoonlijst gekozen: “Vijfentwintig procent van de mensen in Eckelrade is ouder dan 65, zij zitten niet allemaal op Facebook of Instagram. Op deze manier hopen we ook juist hen te bereiken. We hebben de lijst in de brievenbus en via het lokale blaadje verspreid”, aldus secretaris Lisbeth Mathus.

Normaliter houdt EVA elke twee weken een activiteit voor haar 90 leden. „We maken ons nu op een andere manier verdienstelijk.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen