Aan tafel

Een bakje geluk in de ochtend: havermoutpap met mango en bessen

fotohealthtastic

Havermoutpap. Een beter begin van de dag kan ik met niet voorstellen; lekker snoepen van blauwe bessen.

Ellis Visser

Goedemorgen! Het is tijd voor een lekker en voedzaam ontbijt. Ik word elke ochtend wakker met dit ontbijtje van havermoutpap met mango en bessen en ik kan er geen genoeg van krijgen. Oké, oké... soms varieer ik door een ander soort melk of fruit te kiezen, maar ik kan me altijd erg verheugen op deze combinatie.

Ben jij niet zo’n ontbijter? Ontbijten is belangrijk, sla deze eerste maaltijd van de dag dus liever niet over! Ik kan je nu misschien verleiden om dit bakje geluk eens te proberen. Neem dan de tijd om er ook echt van te genieten zodat je alle ingrediënten proeft.

Mocht je ’s ochtends geen tijd hebben voor het ontbijt, zet dan je wekker een kwartiertje vroeger of maak dit gerecht ’s avonds voor het slapengaan. Dat kan perfect. Je kunt dit in een bakje trouwens ook gewoon meenemen naar het werk. Geen enkele reden dus om dit moment over te slaan.

Meestal snoep ik van tevoren al wat van de blauwe bessen en drink ik er een kruidenthee bij. Een betere start van de dag kan ik me niet voorstellen.

Havermoutpap met mango en blauwe bessen

Bereidingsduur 5 minuten

Voor 1 persoon

Ingrediënten

200 ml rijstmelk (of een ander soort melk)

4 el havermout

1/4 mango in blokjes

handje blauwe bessen

snufje kaneel

Bereiden

1. Neem een pannetje en doe hier de gesneden mango in (je kunt ook kiezen voor mango uit de diepvries). Bewaar een paar stukjes voor de topping.

2. Voeg de melk en havermout toe. Roer het goed door. Warm het op, maar laat het niet koken.

3. Neem een kommetje en doe hier de pap in. Leg de overgebleven mango en de blauwe bessen op de pap.

4. Maak het af met een snufje kaneel. Klaar is kees.

Smakelijk!

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal