Martien Meiland sluit faillissement niet uit

Print
Martien Meiland sluit faillissement niet uit

De familie Meiland verkast op later moment naar Hengelo Afbeelding: ANP

De familie Meiland ziet hun inkomstenbron, het Franse kasteel Marillaux, flink indampen. Volgens pater familias Martien Meiland hakt de coronacrisis ‘er stevig in’ nu ze geen gasten kunnen ontvangen. Tot overmaat van ramp is ook de verkoop van het chateau op de lange baan geschoven.

Meiland laat aan het Vlaamse weekblad TV Familie weten dat ze pas over verkoop gaan nadenken als de crisis voorbij is. ,,En dan maar hopen dat de prijzen niet dramatisch zakken. De grenzen zijn nu allemaal dicht. Het is één grote catastrofe. Als mijn vrouw Erica ’s morgens haar computer opengooit, loopt de ene na de andere annulering binnen. We waren zo goed als volgeboekt voor deze lente en zomer. Maar daar blijft nu niets meer van over. Logisch, natuurlijk. Mensen kunnen ­nergens meer uit hun huis.”

,,Wij leven hier ook in quarantaine”, vervolgt de winnaar van de Gouden Televizier-Ring. ,,We zitten opgesloten. Van de Franse regering mogen we maar tot de middag de openbare weg op. Je mag enkel naar de winkel en je mag maar met één andere persoon in de auto zitten. Je moet ook allerlei papieren mee hebben die je verplaatsing rechtvaardigen.”

De 58-jarige Meiland zegt jaloers te zijn op de situatie rond het coronavirus in Nederland. ,,Want daar verloopt alles veel losser. Daar mag je naar allerlei winkels, wat ook beter is voor de economie. Maar anderzijds denk ik dat we in Frankrijk minder kans op besmetting ­lopen. Dat is natuurlijk ook ­belangrijk.”

Buffer

Ondertussen zit het gezin ­met torenhoge kosten. ,,We staken al ons spaargeld, 400.000 euro, in de aankoop van het kasteel”, zegt Martien. ,,Daarna kwamen er investeringen voor de verbouwingen. En we hebben nu geen inkomsten omdat we niet kunnen verhuren.” Volgens de kasteeleigenaar verdwijnt het geld dat hij vorig jaar met het kasteel en zijn tv-klussen voor SBS verdiende, ‘als sneeuw voor de zon’. ,,Omdat we er al onze kosten mee betalen. Ach, we hebben wel een buffer. Maar als deze crisis nog lang duurt en als mensen in de zomer niet mogen reizen... Dan zie ik het niet goed komen. Dan vrees ik voor het faillissement, ja.’’

In het nieuwe seizoen van Chateau Meiland, dat door SBS wordt uitgezonden, is te zien hoe Martien, zijn vrouw Erica, dochter Maxime, kleindochter Claire en huishoudster Nadège op vakantie gaan naar Tenerife. Nadège treurt om het feit dat haar geliefde familie een boerderij met een lap grond in de Achterhoek koopt en dus zal vertrekken. Wanneer de kijkcijferfamilie in Hengelo komt wonen, is nog niet bekend. Zeker is dat met name Maxime er naar uitkijkt terug naar Nederland te verhuizen. ,,Zo’n perceel met meerdere huisjes erop, dat vind je niet snel voor die prijs’’, vertelde ze in een van de afleveringen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee