Video: Zeer grote brand verwoest drie kippenstallen

Bij een zeer grote brand in Heythuysen zijn donderdagmiddag drie kippenstallen verwoest.

Maikel Suilen

De hulpdiensten werden omstreeks half vijf gealarmeerd over de brand bij het bedrijf aan de Hollander.

De brandweer wist te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar het naastgelegen woonhuis. Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte niemand gewond. Om kwart over acht was de brand onder controle en kon worden gestart met het nablussen.

Grootschalig incicent

In de loop van de middag moest worden opgeschaald naar een grootschalig incident. Een tank met propaangas en een elektriciteitsverdeelstation lagen niet ver van de brand.

© De Limburger

Enorme rookpluimen

Bij de brand kwamen enorme zwarte rookpluimen vrij die in de verre omgeving te zien waren, zelfs op tientallen kilometers afstand in Sittard en Venlo. Er waren bij het kippenbedrijf renovatiewerkzaamheden aan de gang, maar het is niet duidelijk wat de oorzaak is. Er zaten geen kippen in de stallen.

© De Limburger

Bluswagens

Meerdere bluswagens zijn ingezet om het vuur te bestrijden. Er is ook gebruikgemaakt van een hoogwerker. Bewoners kregen van de brandweer het advies gekregen om ramen en deuren te sluiten en geen gebruik te maken van de ventilatie. In de omgeving van Neer, Heibloem en Roggel zijn schuim-, rubber- en roetdeeltjes terechtgekomen. Ook zijn stukjes zonnepaneel neergedaald. Volgens de Veiligheidsregio Noord is er geen sprake van asbest.

Om de toegangswegen vrij te houden kregen nieuwsgierige mensen het advies om niet naar de brand te komen kijken en thuis te blijven.

© Nederweert24